Kabuklu yer fıstığının kavrulmasında ideal sıcaklık aralığı 160°C ile 180°C arasında değişiyor. Bu sıcaklıkların, yer fıstığının dış yüzeyinin çıtır çıtır olmasını sağlarken iç kısmının da eşit bir şekilde pişmesini sağladığı belirtiliyor. Peki, bu sıcaklık aralığında kavrulma süresi ne olmalı? 160°C'de yaklaşık 20-25 dakika, 180°C'de ise 15-20 dakika civarında bir süre öneriliyor. Bu süre zarfında sürekli karıştırmak da önemliymiş. Sizce bu kavurma yöntemleri arasında en pratik olanı hangisi? Fırında mı yoksa tavada mı kavurmak daha kolay?
Kabuklu yer fıstığının kavrulmasında ideal sıcaklık aralığı 160°C ile 180°C arasında değişiyor. Bu sıcaklıkların, yer fıstığının dış yüzeyinin çıtır çıtır olmasını sağlarken iç kısmının da eşit bir şekilde pişmesini sağladığı belirtiliyor. Peki, bu sıcaklık aralığında kavrulma süresi ne olmalı? 160°C'de yaklaşık 20-25 dakika, 180°C'de ise 15-20 dakika civarında bir süre öneriliyor. Bu süre zarfında sürekli karıştırmak da önemliymiş. Sizce bu kavurma yöntemleri arasında en pratik olanı hangisi? Fırında mı yoksa tavada mı kavurmak daha kolay?
Cevap yaz